BMI beregner

Beregn dit BMI

BMI er det mest udbredte mål til at vurdere overvægt med, og bruges som en rettesnor til at undersøge om man vejer for meget, for lidt eller lige tilpas.

BMI er en forkortelse for Body Mass Index eller kropsmasseindeks.

Her kan du få beregnet dit BMI og få en vurdering af resultatet med det samme.

Nedenunder skal du indtaste din vægt i kilogram og din højde i centimeter. Tryk på 'Beregn min BMI' og du kan se resultatet under 'Body Mass Index'.


Højde : cm
Vægt : kg
Body Mass Index:
Din vægt bør være: kg
BEMÆRK: Body Mass Index kan kun bruges, hvis du er over 19 år og ikke er gravid.Klassificering af overvægt og fedme i forhold til BMI:

 
BMI
Fedme klassificering
Undervægtig
< 18.4
Normal
18.5 - 24.9
Overvægtig
25.0 - 29.9
Svært overvægtig
30.0 - 34.9
I
Fedme
35.0 - 39.9
II
Ekstrem fedme
> 40.0
III


Forklaring:

Hvis du vejer for meget, har du for meget fedt på kroppen i forhold til, hvor meget dine muskler, knogler og organer vejer. Køn, alder og fysisk aktivitet spiller en afgørende rolle for, hvor meget fedt du har. Overvægt / fedme øger risikoen for at få forhøjet blodtryk, hjerte-kar-sygdomme, type 2-diabetes og kræft.Er du muskuløs?

Selvom et højt BMI normalt skyldes for meget fedt på kroppen, er BMI i princippet ikke nok til at sige, om overvægten skyldes for meget fedt eller mange muskler. Hvis du er meget muskuløs, eller fra naturens side er bygget ligesom et egetræ, så kan det godt lade sig gøre at have et BMI på 30 uden reelt at være overvægtig.

Hvis du er meget muskuløs eller kraftigt bygget og ellers ikke har noget synligt fedt på kroppen, behøver du ikke bekymre dig over et højt BMI. Det er kun ekstra fedt på kroppen, der er farligt!

dintrainer, Niklas Enrico Frederiksen
Poppelvej 6 - 7100 Vejle - Telefon: +45 50 81 41 00 - niklas@dintrainer.dk